eur:
389.33
usd:
361.51
bux:
68403.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Rövidebb, de tartalmasabb lesz a Sziget Fesztivál

Idén öt napra rövidült a Sziget Fesztivál, azonban a másfél hét múlva kezdődő rendezvény előtti két napban is lesznek koncertek. Augusztus 11-én például a Magyar Dal napja lesz a Hajógyári szigeten. A fesztivál főszervezője az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ebben az esztendőben az előző évek hét napi költségvetésénél is többet költenek a fellépő művészekre.

Azzal, hogy ebben az évben rövidebb ideig fog tartani a Sziget Fesztivál, az előző évek hét napra vonatkozó költségvetéséből nevesebb előadókat tudnak meghívni a rendezvényre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gerendai Károly főszervező.

Kiemelte: rövidebb, de tartalmasabb lesz a Sziget Fesztivál idén, és olyan zenészek is eljönnek, akiket korábban nem tudtak megfizetni. Emellett több olyan program is lesz, amelyet egyelőre nem ismer a magyar közönség, de izgalmasnak ígérkezik - hangsúlyozta Gerendai Károly.

A rendezvény augusztus 13-án kezdődik, de már két nappal korábban is lesznek koncertek, augusztus 11-én a Magyar Dal Napját tartják a Hajógyári szigeten. Gerendai Károly közölte: rengeteg magyar előadót kerestek meg, így egy nyolcórás nagy koncertet tudnak rendezni. A művészek szabad kezet kaptak, csak annyi volt a kikötés, hogy régi, ismert slágert adjanak elő a repertoárból - fejtette ki a főszervező.

Gerendai Károly szerint világviszonylatban is kiemelkedő a Sziget Fesztivál infrastruktúrális és higiéniai körülmények tekintetében. Az előírásokat évek óta túlteljesítik, és ezt külföldön is nagyra értékelik - tette hozzá.

Parkolóhelyet nem tudnak kialakítani, így emiatt, valamint a budai rakparton folyó munkálatok miatt nem célszerű autóval menni a fesztiválra.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×