eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Puccini és István király a szegedi Dóm téren

Puccini Turandot című operájával veszi kezdetét július 4-én a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada. A repertoáron olyan bemutatók szerepelnek, mint a Marcica grófnő című operett, a Szentivánéji álom musicalváltozata, a Benyovszky Móric életéről szóló néptánc előadás és a Szikora János által rendezett István, a király.

Július 4-én Puccini Turandot című operájával kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok, amiről a fesztiváligazgató az InfoRádiónak elmondta: olyan látványvilágot teremt a díszlet- és jelmeztervező, hogy a Dóm térre látogató néző egy mesevilágban érezheti majd magát.

Bátyai Edina az idei évad repertoárjából kiemelte az István, a király rockoperát, valamint a Benyovszky Móric életét feldolgozó néptánc előadást.

Mindezek mellett a fesztiváligazgató felhívta a figyelmet az Eszenyi Enikő rendezésében tavaly bemutatott Marica grófnőre, valamint a Szakcsi Lakatos Béla és Sziámi Müller Péter szerzőpáros musicaljére, a Szentivánéji álomra.

A különleges musicalre, valamint az István, a királyra jegyek már nem kaphatók, és Puccini operájának is csak a vasárnapi előadására válthatnak már belépőt az érdeklődők.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×