eur:
389.16
usd:
362.56
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gasztronómiai és zenei kalandok a hétvégén

Kulináris kalandozások, világzenei koncertek és térzene fesztivál is akad a hétvégi kulturális programok között.

Palya Bea ajánlásával világzenei hétvége lesz a Nyár a Lánchídon fesztivál keretében. A fellépőket még felsorolni is nehéz lenne, nemhogy végighallgatni, mindenesetre a Neofolk, a Navrang, a Parno Graszt, Palya Bea, a Karaván Família, és a Nigun koncertjét sem érdemes kihagyni.

Immár a III. Szikince-Ghymes Fesztivált rendezik meg Szlovákiában: kéméndi, kisgyarmati, garampáldi, és zalabai helyszíneken, Párkánytól mintegy 20 kilométerre. A vasárnap esti Ghymes koncertig gyerekprogramokkal, zenei, színházi, és táncelőadásokkal múlathatják az időt az érdeklődők.

Pénteken és szombaton rendezik meg a II. Agárdi Cigánymeggy Fesztivált: itt Szalóki Ági, a Csürrentő, a Besh o Drom és a Cimbaliband is fellép. Pénteken kezdődött és vasárnapig tart a XVI. Szárnyas Sárkány Hete - Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál Nyírbátorban, ahol kobzosok, lantosok, mímesek, csepűrágók és színháziak forgataga várja a közönséget a Papok-rétjén.

Szombaton ér véget a 3. Balatonföldvári Térzene Fesztivál, ahol délután a Balatoni Halételek Főzőversenye zajlik, majd estébe nyúlóan térzenét adnak az országos zenekari találkozó résztvevői, éjfélig pedig parti lesz a Fesztivál téren.

A gasztronómia is megjelenik a hétvégén: A Magyarok Nagy Asztala fesztivált rendezik meg a budai várban, ahol Árpád fejedelem korszakával, a reneszánsz és barokk konyha pompájával is megismerkedhetnek az arra járók, de a csárdák, a vendéglők, a kávéházak világa is megelevenedik, és a Kárpát-medencében élő kisebbségek jellegzetes ételeiből is lehet kóstolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×