eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A teljes Nibelung gyűrűje a Művészetek Palotájában

Richard Wagner A Nibelung gyűrűje tetralógiájának mind a négy operáját bemutatják június 19-e és 22-e között a Művészetek Palotájában, a harmadik Budapesti Wagner-napok keretében.

A maga idejében Richard Wagner reformernek, sőt, forradalmárnak számított: a korabeli operák hagyományait megtagadva kialakított egy új drámatípust, a zenedrámát. Ennek legnagyszerűbb megvalósulása A Nibelung gyűrűje című tetralógia négy operája - mondta az InfoRádiónak a Művészetek Palotája komolyzenei szerkesztője.

Az együttesen 16 órás monumentális előadás négy darabját egyedülálló módon, négy egymást követő napon tekinthetik meg az érdeklődők.

A Rajna kincse, A walkür, a Siegfried és Az istenek alkonya összefüggő története az ősi germán mondavilágban, a Nibelung-mondakörben gyökerezik, az egyes operák szövegét pedig maga Wagner írta - tette hozzá Fenyő Gábor.

Az előadások zenei vezetője Fischer Ádám, közreműködik az Magyar Rádió Szimfonikusok és az MR Énekkar. Az énekeseket nemzetközi stábból válogatták, ám minden darabban lesznek magyar művészek is. A Nibelung gyűrűje-sorozatot Hartmut Schörghofer állította színpadra - mondta Fenyő Gábor.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×