eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nemzetközi forgatag a Duna Fesztiválon

Tizenkét külföldi együttes háromszáz művésze érkezik a XIII. Duna Karneválra, amely a "Kultúrák közötti párbeszéd európai éve" rendezvény kiemelt eseménye. A néptánc, népzenei, kortárs és szimfonikus zenei fesztivál június 14-és és 22-e között zajlik a Vörösmarty téren és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Duna Fesztivált, ezt a multikulturális eseménysorozatot, amelynek középpontjában a zene és a tánc áll. A rendezvény elsődleges célja a hazai kulturális értékek közvetítése, annak megismertetése a magyar és az ide látogató külföldi érdeklődőkkel - mondta az InfoRádiónak Mucsi János fesztiváligazgató.

A Zene ünnepe rendezvény keretében lesznek majd klasszikus, dzsessz-, nép- és világzenei koncertek, de fellép majd Bozsik Yvette társulata, a Budapest Táncsszínház és a Közép-Európa Táncszínház is - tette hozzá Mucsi János.

Idén tizenkét külföldi - többek között szlovák, lengyel, bolgár, görög és szerb - együttes háromszáz művésze vesz majd részt a Duna Karneválon, amelynek két fő helyszíne Budapesten a Vörösmarty tér és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

A Vörösmarty téren június 17-től zajlanak majd a programok, az első a Reneszánsztól az újkori hagyományokig táncban és zenében című lesz a Cordella és az Égei Egyetem Táncegyüttes, valamint a Duna Művészegyüttes közreműködésével - mondta a fesztiváligazgató.

A visegrádi országokat képviselő együttesek szerdán, csütörtökön pedig a határon túli együttesek lépnek fel. Előadásuk után az Egy hazában sokszínűen című program, a nemzetiségi táncegyüttesek és zenekarok bemutatkozása kezdődik.

Pénteken a zenéé lesz a főszerep: muzsikál majd a Csík Zenekar, a Chicago Jazz Gang és a Nomada, végül a Duna Szimfonikus Zenekar lép fel - fűzte hozzá Mucsi János.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×