eur:
389.53
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Úttörő-jellegű" magyar-olasz együttműködés

Együttműködési megállapodást írt alá Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Giuseppe Fioroni olasz közoktatási miniszter Budapesten. A magyar politikus szerint a megállapodás európai uniós szinten is "úttörő-jellegű és példamutató lesz".

Úttörő-jellegűnek és példamutatónak nevezte Hiller István oktatási és kulturális miniszter a csütörtökön aláírt olasz-magyar megállapodást.

"Az elképzelések, a megállapodás valóban új szerepet, új lehetőséget, új utakat nyit az olasz-magyar oktatási, közoktatási együttműködésben" - tette hozzá a politikus.

A 2007-2008-as tanévtől induló A kulturális örökség pedagógiája címet viselő projekt keretében a közoktatásban a zene, az otthon, a lakhely, a művészet megmentése érdekében új együttműködési formákat alakítanak ki.

"Az olasz-magyar együttműködés elsősorban a kultúra, az oktatás (...) terén olyan színvonalú, hogy nemzetközi fórumokon, uniós fórumokon és az uniós fórumokon kívül is képesek vagyunk közös fellépésre" - fogalmazott Hiller István.

Példaként említette az UNESCO-t, ahol a jövőben az olasz és a magyar fél közösen fog fellépni, egymás terveit támogatni fogja.

Az egyezmény értelmében az olasz kormány bővíti ösztöndíjkínálatát azon magyar diákok, tanárok számára, akik Olaszországban kívánják tanulmányaikat folytatni, ott szeretnének továbbképzésen részt venni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×