eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Másfélszeresére nő az Uffizi múzeum

Az olasz műemlékvédelmi hatóság bejelentése szerint napokon belül megkezdik a 40 éve esedékes renoválást a firenzei Uffizi képtárban. A munkálatok 4-5 évig is eltarthatnak.

A felújítást követően több lesz a kiállítóterem, de felújítják az elektromos- és a vízvezetékrendszert, valamint modernizálják a szolgáltatásokat is.

Az átalakítást egy tíz vállalatból álló bolognai konzorcium végzi, a beruházás tervezett költsége 29 millió euró (7 és fél milliárd forint). A munkálatok befejezése után a múzeum területe a jelenlegi 8100 négyzetméterről 12900-ra emelkedik.

Az Uffizi palotát Cosimo Medici építtette Giorgio Vasarival 1560-ban, hogy méltó körülmények közé helyezhesse magisztrátusát. Művészeti galériává fia, Francesco Medici változtatta.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×