eur:
389.48
usd:
361.76
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megnyílt a 38. Magyar Filmszemle

Megnyílt a 38. Magyar Filmszemle; az idei seregszemlét Fábri Zoltán filmrendező emlékének ajánlották a szervezők.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter köszöntőjében a filmtörvény eredményességéről és a magyar film sikereiről beszélt.

Hangsúlyozta: tavaly 24 milliárd forintot költöttek filmgyártásra Magyarországon, az összeg kétharmadát magyar és koprodukciós alkotásokra használták fel.

A miniszter jelentős eredményként értékelte, hogy miközben csökkent a mozilátogatók száma, a magyar filmekre tavaly 16 százalékkal több néző ült be, mint az előző évben.

A 38. Magyar Filmszemle versenyprogramjában 17 játékfilm, 39 dokumentumfilm, 30 kísérleti- és kisjátékfilm, valamint 9 tudományos-ismeretterjesztő film szerepel.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×