eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Megtalálták Mona Lisa sírját?

Egy olaszországi művészettörténész azt állítja, megtalálta a sírját annak a hölgynek, akiről Leonardo da Vinci megfestette világhírű alkotását, a Mona Lisát.

A legtöbb kutató egyetért abban, hogy a festmény készítéséhez egy firenzei gazdag kereskedő felesége, Lisa Gherardini ült modellt.

Giuseppe Pallanti azonban most azzal állt elő, hogy a hölgy 1542-ben, 63 éves korában hunyt el, és egy jelenleg omladozó kolostorban temették el Firenzében.

A történész szerint Lisa ezen a helyen töltötte életének utolsó éveit.

Giuseppe Pallanti feljegyzések ezreit vizsgálta át a korszakból, amelyből azt is megállapította, hogy Lisa Ghererdini idős korára özvegy maradt, és betegen halt meg.

A hölgy azonban még ekkor is igen népszerű ember volt, a temetésén ugyanis az egész egyházközség részt vett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×