eur:
395.43
usd:
366.42
bux:
74079.76
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Katatonia Budapesten + videó!

A goth metált játszó svéd Katatonia szombaton ad koncertet négy másik zenekar társaságában az újpesti Ady Endre Művelődési Központban - közölte a szervező Negative Art.

A Katatonia mellett az olasz Klimt 1918, a magyar Variola és P.O.T., valamint a világ egyik legismertebb dark-electro csapata, az amerikai Crüxshadows is fellép.

A Katatonia 1993-ban készítette el első lemezét (Dance Of December Souls), amelyet 1997-ban követett az újabb album (Brave Murder Day), amelyen Mikael Akerfeld, a ma szintén világhírű svéd Opeth szólistája énekelt.

A Katatonia ma ismert stílusa az 1998-ben megjelent Discouraged Ones című albumon mutatta meg magát először teljes gazdagságában, ez volt az első Katatonia-anyag, amelyet Jonas Renkse énekhangja határozott meg, és amelynek köszönhetően a zenekar végleg maga mögött hagyhatta a black metálra jellemző hagyományos megszólalásmódot.

A Tonight's Decision (1999), a Last Fair Deal Gone (2001), Viva Emptiness (2003) és a The Great Cold Distance (2006) című albumokkal a Katatonia kikísérletezte és saját műfaji védjegyévé avatta azt a szomorú, közben mégis lendületes, tipikusan skandináv rockzenét, amely valahol a doom metál és a goth metál között helyezkedik el.

Az Omerta (A hallgatás törvénye) című számot itt meghallgathatja és megnézheti.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×