eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Rejtett üregben bukkantak a 3 milliárdos festményre

Rekordáron, 15,4 millió dollárért (nagyjából 3 milliárd forintért) kelt el egy Norman Rockwell által festett kép, amelyet egy fallal álcázott üregben találtak meg a művész örökösei.

A képet Donald Trachte karikaturista, a festő szomszédja vásárolta meg először 1960-ban.

Donald Trachte a képről másolatot készített, majd az eredetit egy üregben rejtette el a házában.

A képre a karikaturista két fia talált rá, azután, hogy édesapjuk meghalt. Az örökösök figyelmét egy furcsa repedés hívta fel a fal mögött rejtőző üregre. A két fiú kibontotta a falat, és mögötte a Rockwell-kép mellett más alkotásokra is rábukkant.

Donald Trache feltehetően azért készített másolatot a képről, hogy megakadályozza feleségét, akitől a '70 évek elején vált el, hogy igényt nyújtson be az alkotásra.

A szakértőket és a Trache-családot korábban zavarba ejtették azok a nyilvánvaló különbségek, amelyek a falon lógó, eredetinek hitt kép, illetve a The Saturday Evening Post címlapján 1954-ben megjelent alkotás között volt.

Ezekért azonban eddig a mű rossz konzerválását és a hanyag restaurálást hibáztatták.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×