eur:
400.43
usd:
369.68
bux:
74127.83
2024. október 18. péntek Lukács
Nyitókép: Unsplash

Porig égett egy német tűzoltóállomás, nem volt benne tűzjelző

Az alig egy éves tűzoltóállomás több millióba került, a polgármester a város egyik ékeként hivatkozott a megsemmisült épületre. Ráadásul tíz tűzoltóautó is tönkrement.

Leégett egy újonnan épült német tűzoltóállomás, amire több millió eurót költöttek, tűzjelző berendezéssel azonban nem szerelték fel - írja a The Guardian cikke nyomán a Telex.

A stadtallendorfi állomást kevesebb mint egy éve adták át a városnak, a Lars Schäfer megyei tűzoltóság szakemberei szerint a tűz miatt keletkezett kár nagyjából 20-24 millió euró - írja a lap. Christian Somogyi, a város polgármestere hazajött őszi szabadságáról a történtek miatt. Úgy fogalmazott:

"A 16 millió euróba kerülő új tűzoltóállomás egy ékszer volt."

A hessenschau.de német lap szerint szerda éjszaka az ágyukból keltették ki a tűzoltókat, hogy siessenek oltani az állomásukat. Azt írják, a tűz hajnali 4 óra körül keletkezhetett, miután egy parkoló jármű kigyulladt, a lángok pedig átterjedtek több épületre is. Személyi sérülés nem történt, viszont 10 tűzoltóautó teljesen tönkrement. Az oltásban összesen 170 hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt.

Többen értetlenül állnak a történtek után azelőtt a kijelentés előtt, hogy a tűzoltóállomáson nem volt tűzjelző berendezés, míg a hesseni tűzoltószövetség elnöke, Norbert Fischer azt mondja, nincs arra vonatkozó szabály vagy törvény, hogy kötelező lennie tűzjelzőnek egy tűzoltóállomáson - írja a lap. A szövetségi elnök hozzátette, mindezek fényében érdemes fontolóra venni a dolgot, már csak az akkumulátorok töltése miatt is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×