eur:
400.78
usd:
367.27
bux:
74379.12
2024. október 14. hétfő Helén
Nyitókép: Unsplash

Szabotázsakciók veszélyére és az orosz kémtevékenység miatt figyelmeztettek a németek

Az oroszországi titkosszolgálatok "agresszív tevékenységére" hívták fel a figyelmet hétfőn a német hírszerző szolgálatok a német parlament alsóházában, a Bundestagban tartott nyilvános meghallgatáson.

Thomas Haldenwang, a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) elnöke a parlamenti ellenőrző testület (PKGr) ülésén elmondta, hogy "mennyiségileg és minőségileg" is nőtt az orosz szereplők által Németországban elkövetett kémtevékenység és a szabotázsok száma is.

"A Kreml ellenségként tekint a Nyugatra, és így Németországra is" - hangsúlyozta Bruno Kahl, német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) elnöke.

Martina Rosenberg, a Katonai Elhárító Szolgálat (MAD) elnöke pedig a német hadsereg elleni kémtevékenységekről tájékoztatta a testületet. Mint mondta: a külföldi hírszerző szolgálatok az Ukrajnába irányuló német fegyverszállításokról, a kiképzéssel vagy fegyverkezéssel kapcsolatos projektekről is igyekeznek információkat szerezni, illetve

szabotázsakciókat is terveznek, hogy a bizonytalanság érzetét keltsék.

A Bundestag bizottsága általában zárt ajtók mögött ülésezik, azt ott elhangzottak titkosak, a hivatalok vezetői azonban évente egyszer nyilvánosan válaszolnak a képviselők kérdéseire.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 14. 13:34
×
×
×
×