eur:
393.95
usd:
355.57
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István
Nyitókép: Pixabay

Nagyon rossz hírünk van, ha Horvátországba készült nyaralni

Vasárnap este erős vihar sújtotta a Horvátország egyik legnépszerűbb nyaralóövezetét, Splitet és környékét, súlyos károkat okozva.

A Split Megyei Tűzoltó Operatív Központ közlése szerint a Spliti Tűzoltóság munkatársai, valamint a Spliti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai egész éjjel dolgoztak a fák eltávolításán. A város központjában már 23 óra után több helyen is fák dőltek az úttestre és a parkoló járművekre több sétányon és utcában. Az esőzés következtében több pince is víz alá került, ami szintén tűzoltói beavatkozást igényelt - írja a vg.hu.

A vihar Split mellett Kastela, a makarskai régió, valamint Hvar, Brac, Vis és Solta szigeteit is sújtotta.

Rövid idő alatt jelentős mennyiségű eső zúdult Splitre.

A heves jégeső a lepoglavai és ivaneci területeket, valamint Krapinsko-Zagorska megye egyes részeit is elérte, bár az illetékesek nem jelentettek súlyosabb károkat.

A Horvát Meteorológiai és Hidrológiai Szolgálat narancssárga riasztást adott ki az egész országra, ami potenciális egészségügyi veszélyre figyelmeztet. Az előrejelzések szerint újabb zivatarok várhatók, amelyek tetemes károkat okozhatnak.

Címlapról ajánljuk
Ne nagyon akarjon autózni Budapest belvárosában - augusztus 20-i programok és lezárások

Ne nagyon akarjon autózni Budapest belvárosában - augusztus 20-i programok és lezárások

Az év leglátványosabb tűzijátékával, számos programlehetőséggel és rengeteg közlekedési korlátozással telhet az idei augusztus 20-i ünnep. Az időjárás miatt van kis izgulnivaló.

A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója. Hozzátette: felmérésük alapján mind az érzelmi, mind a testi hűség nagyon fontos a magyarok számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 20. 07:12
×
×
×
×