eur:
392.99
usd:
359.55
bux:
72167.5
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Patriot rakétakilövő-állás a rakétavédelmi rendszer  ünnepélyes átvételét követően a Konstancától - a legnagyobb román fekete-tengeri kikötővárostól - 30 kilométernyire északra, a Duna-Fekete-tenger-csatorna északi torkolatánál található Midia-fokon, a román légelhárítás kiképző- és gyakorlatozó támaszpontján 2020. szeptember 17-én. A román hadsereg hivatalosan átvette az amerikai gyártóktól az első Patriot rakétavédelmi rendszert azon hét üteg közül, amelyek beszerzéséről három éve állapodott meg Washingtonban Donald Trump amerikai és Klaus Iohannis román elnök.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Több tucat saját Patriot-indítóállása lesz Lengyelországnak

Lengyelország a Patriot légvédelmi rendszerbe illeszthető 48 indítóállás gyártásáról és beszerzéséről kötött szerződést hétfőn a Raytheon Polska és a PGZ Huta Stalowa Wola fegyvergyártóval - közölte a lengyel védelmi miniszter.

"Ezek a rakétakilövők Lengyelországban fognak készülni" - hangsúlyozta Wladyslaw Kosiniak-Kamysz Sochaczewben. Elmondta azt is, hogy a szerződés értéke 1,23 milliárd dollár (mintegy 440 milliárd forint).

A tárca tájékoztatása szerint Lengyelország a múlt hónapban 2 milliárd dollár (körülbelül 720 milliárd forint) kölcsönt kapott az Egyesült Államoktól amerikai légvédelmi és rakétaelhárító eszközök beszerzéséhez.

Lengyelország az Ukrajna ellen indított orosz háború kezdete óta jelentősen növelte védelmi kiadásait, amelyek az idén megközelítik majd a bruttó hazai termék 4 százalékát.

Címlapról ajánljuk
Gyászos német olimpiai mérleg: egyesek már rendszerhibáról beszélnek

Gyászos német olimpiai mérleg: egyesek már rendszerhibáról beszélnek

Sokat emlegették mostanában Németországban a 2006-os labdarúgó-világbajnokságot, amely akkor a válogatott sikeres szereplése miatt "nyári meseként" került be a német sport történetébe. A közelmúltban tartott németországi labdarúgó Európa-bajnokságon kapott német bizonyítványt a szakértők 2006-hoz hasonlóan "nyári meseként" értékelték. Sokan remélték, hogy a párizsi olimpiai játékokon a német szereplést illetően a "mese" tovább folytatódik.

Visszaváltási rendszer: alapvető változásokat kérnek a kereskedők

A kereskedők szerint több változtatás is kellene ahhoz, hogy jól működjön a július elsején elindult visszaváltási rendszer. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy problémás a betétdíjak elszámolása a MOHU és a kereskedők között, illetve a kisebb boltokba telepített automaták sokszor nem működnek, aminek típushiba lehet a hátterében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×