eur:
394.31
usd:
364.19
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
AVDIIVKA AREA, UKRAINE - DECEMBER 4: Ukrainian soldiers patrol with a Bradley Fighting vehicle as the Russia-Ukraine war continues in Avdiivka, Donbas, Ukraine on December 4, 2023. (Photo by Marek M. Berezowski/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Anadolu /Getty Images

Itt a videós magyarázat arra, miért kedvelik annyira az ukránok a Bradley páncélosokat

Az ukrán 47-es számú gépesített dandár egy igazán izgalmas, a járműre rögzített kamerával felvett videót tett közzé, melyből kiderül, milyen is belülről, mikor éles bevetésen használnak egy M2A2 Bradley lövészpáncélost.

A felvételen jól látható, ahogy a Bradley kiégett falvakon halad keresztül, kilőtt páncélosok mellett halad el, majd harcba keveredik az orosz erőkkel - írja a Portfolio.

A lövészpáncélosra többször is rálőnek az oroszok nagy kaliberű fegyverrel, egyszer közvetlen találat is éri, de tovább gurul.

Mint írják, az M2A2 Bradley-ket az Ukrajnában zajló háború legintenzívebb csatáiban is látni lehet, ugyanis az ukrán katonák nagyon szeretik őket remek túlélőképességük és a méretükhöz képest jelentős tűzerejük miatt. Azonban a kiváló teljesítmény ellenére az ukrán erők már majdnem 100 Bradley-t elvesztettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×