eur:
394.98
usd:
368.97
bux:
71918.52
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: Pixabay

Ha jót akar magának, kerülje ezt a két adriai strandot!

A rossz vízminőség miatt tilos is a fürdés.

A montenegrói Morsko dobro Közvállalat közzétette a montenegrói strandokon vett mintavétel legfrissebb adatait – írja a nova.rs-t idézve a Szabad Magyar Szó.

Mint olvasható, a tengervíz minőségi ellenőrzését 114 különböző helyen végezték el június 3-a és 10-e között, s ebből kiderült, hogy a strandok 79,8 százalékánál kiváló a víz minősége, 13,2 százalék esetében jó, a minták 5,3 százaléka kielégítő, 1,8 százaléka pedig rossz, nem megfelelő. Az eredmények ugyan azt mutatják, hogy a strandok többségén jó a víz minősége,

két helyen is megtiltották a fürdőzést.

A vizsgálatból kiderült, hogy nem megfelelő a víz minősége Igalo 01 és Igalo 02 strandokon, Herceg Novi községben. A strandokon vörös zászló jelzi, hogy tilos a fürdőzés. Herceg Noviban egyébként 22 helyről vettek mintát, 12 helyen kiváló, 4 helyen jó és elfogadható, két helyen pedig rossz minőségű volt a víz – jegyzi meg a lap.

A Kotori-öbölben, Tivat községben 10 helyszínből 6 kiváló, 4 jó minőségű volt. Kotorban 10 helyen kiváló, 4 helyen jó, 1 lokáción pedig elfogadható minőségű a tenger vize. Ugyancsak jó hír, hogy Budvában minden helyen kiváló a víz minősége, Barban pedig 11 helyen kiváló, 3 helyen jó, egy helyen pedig elfogadható minőségű. Ulcinjban minden mintavétel alapján kiváló minőségű az Adria.

A nyár folyamán havonta két alkalommal, vagyis tizenöt naponként ellenőrzik a tenger vizének minőségét összesen több mint 100 különböző helyen. A vizsgálat során két baktérium jelenlétét is vizsgálják, mégpedig az Escherichia coli-t és az Enterococcus faecalist – olvasható.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×