eur:
393.21
usd:
362.78
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Pixabay

Ha jót akar magának, kerülje ezt a két adriai strandot!

A rossz vízminőség miatt tilos is a fürdés.

A montenegrói Morsko dobro Közvállalat közzétette a montenegrói strandokon vett mintavétel legfrissebb adatait – írja a nova.rs-t idézve a Szabad Magyar Szó.

Mint olvasható, a tengervíz minőségi ellenőrzését 114 különböző helyen végezték el június 3-a és 10-e között, s ebből kiderült, hogy a strandok 79,8 százalékánál kiváló a víz minősége, 13,2 százalék esetében jó, a minták 5,3 százaléka kielégítő, 1,8 százaléka pedig rossz, nem megfelelő. Az eredmények ugyan azt mutatják, hogy a strandok többségén jó a víz minősége,

két helyen is megtiltották a fürdőzést.

A vizsgálatból kiderült, hogy nem megfelelő a víz minősége Igalo 01 és Igalo 02 strandokon, Herceg Novi községben. A strandokon vörös zászló jelzi, hogy tilos a fürdőzés. Herceg Noviban egyébként 22 helyről vettek mintát, 12 helyen kiváló, 4 helyen jó és elfogadható, két helyen pedig rossz minőségű volt a víz – jegyzi meg a lap.

A Kotori-öbölben, Tivat községben 10 helyszínből 6 kiváló, 4 jó minőségű volt. Kotorban 10 helyen kiváló, 4 helyen jó, 1 lokáción pedig elfogadható minőségű a tenger vize. Ugyancsak jó hír, hogy Budvában minden helyen kiváló a víz minősége, Barban pedig 11 helyen kiváló, 3 helyen jó, egy helyen pedig elfogadható minőségű. Ulcinjban minden mintavétel alapján kiváló minőségű az Adria.

A nyár folyamán havonta két alkalommal, vagyis tizenöt naponként ellenőrzik a tenger vizének minőségét összesen több mint 100 különböző helyen. A vizsgálat során két baktérium jelenlétét is vizsgálják, mégpedig az Escherichia coli-t és az Enterococcus faecalist – olvasható.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvényt Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×