eur:
396.51
usd:
370.04
bux:
69666.11
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülést (RN) vezetője a nemzetgyűlés párizsi üléstermében 2023. december 11-én, amikor a parlamenti alsóházban megkezdődik az új francia bevándorlási törvény vitája.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

Ajánlatott tett a francia radikális jobboldal az olasz kormánypártoknak Brüsszel elfoglalására

Együtt győzünk Európában, nem halaszthatjuk el a mostani lehetőséget - hangoztatta Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) vezetője a Corriere della Sera című olasz napilapban politikai egységet szorgalmazva az olasz jobboldalt vezető Giorgia Melonival vasárnap.

Marine Le Pen úgy vélte, hogy az Olasz Testvérekkel (FdI) fenntartott egység segítségével a jobboldali erők a második legnagyobb frakciócsoporttá válhatnak az Európai Parlamentben a júniusi választásokat követően.

Kifejtette, hogy Melonival egyetértenek az Európát érintő leglényegesebb kérdésekben, a többi között abban, hogy "vissza kell szereznünk az országaink feletti ellenőrzést".

"Itt az ideje az egységnek. Nagyon hasznos lenne, a mostanihoz hasonló lehetőséget nem szabad elszalasztanunk" - mondta Marine Le Pen a Corriere della Serának.

A jobboldali politikus szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság távozó elnöke "tudja, hogy lejárt az ideje, és szavazatokat igyekszik vásárolni".

Marine Le Pen szerint az RN EP-képviselői "soha nem fognak Ursula von der Leyenre szavazni, aki pusztító politikát folytatott az európai népek számára". "Elérkezett az ideje, hogy végleg pontot tegyünk mérgező mandátumára" - fogalmazott a francia politikus.

Meloni az FdI elnöke, s egyben az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai pártcsalád vezetője is.

Meloni pénteken úgy nyilatkozott, hogy az ECR bizonyos témákban, ahogyan eddig is történt, továbbra is együtt kíván működni az Identitás és Demokrácia (ID) európai frakciójával, amelynek a Nemzeti Tömörülés és a Matteo Salvini vezette Liga olasz kormánypárt is a tagja.

Meloni hangsúlyozta, hogy az Európai Konzervatívok és Reformerek, valamint az Identitás és Demokrácia nem terveznek fúziót.

Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Tarolnak a bankkártyák, visszaestek a készpénzfelvételek: friss számokat közölt az MNB

Tarolnak a bankkártyák, visszaestek a készpénzfelvételek: friss számokat közölt az MNB

Már az átutalások 78,1 százalékát indították internet- vagy mobilbankon keresztül az év első negyedében, és 2500 darab új internetes elfogadóhely jött létre 2023 negyedik negyedévhez képest – közölte a jegybank. A kártyás vásárlások száma 11,5, értéke 10,7 százalékkal nőtt, míg a készpénzfelvételek összértéke 6,2 százalékkal csökkent. A háztartásokat érintő nem kártyás sikeres visszaélések összértéke 5,4 százalékkal, a kártyás visszaélések 15,8 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest – közölte legfrissebb pénzforgalmi tájékoztatójában az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×