eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
II. Margit dán királynő (b) üdvözli V. Harald norvég királyt Koppenhágában 2023. június 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen

Rosszul lett a nyaralásán a norvég király, azonnal műteni kellett

Ideiglenes szívritmus-szabályozót (pacemaker) kapott szombaton V. Harald norvég király egy malajziai kórházban, miután rosszul lett a délkelet-ázsiai országban töltött nyaralásán – közölte a norvég királyi ház.

„A pacemakert lassú szívműködés miatt ültették be. A döntés a mai nap folyamán született, és a beavatkozás sikeres volt” – írta az udvar közleményében. Hozzátették, hogy a király a körülményekhez képest jól van, de további pihenésre van szüksége.

A műtét lehetővé tette biztonságos hazautazását, amire a palota szerint néhány napon belül kerülhet sor.

Az oslói udvar kedden adott ki nyilatkozatot arról, hogy a 87 éves király malajziai magánútja során fertőzés miatt kórházba került.

V. Harald király 1991 óta Norvégia államfője, ő Európa legidősebb élő uralkodója. Az elmúlt években többször került kórházba, és szívműtéten is átesett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×