eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Ulf Kristersson svéd miniszterelnök a Donald Tusk lengyel kormányfővel folytatott varsói megbeszélései utáni sajtóértekezleten 2024. február 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Marcin Obara

A magyar Országgyűlés döntését így fogadta az EU

Történelmi napnak nevezte a mai napot Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, miután az Országgyűlés hétfőn ratifikálta országa NATO-csatlakozását.

Az X-en közzétett üzenetében a svéd kormányfő leszögezte: Svédország kész vállalni a rá háruló felelősséget az euroatlanti biztonság terén.

Rishi Sunak brit kormányfő szintén a történelmi nap kifejezést használta az X-en. "Türelmetlenül várjuk, hogy mielőbb a NATO-ban köszönthessük Önöket" - írta a brit miniszterelnök.

Emmanuel Macron francia elnök a párizsi Ukrajna-konferencia megnyitóján az Élysée-palotában gratulált Svédországnak. "Szívből jövő gratuláció országuknak" - jelentette ki a francia elnök örvendetesnek nevezve, hogy Svédország és Finnország is immáron a katonai szövetség tagja.

Olaf Scholz német kancellár szintén az X-en reagált. Mint írta, Svédország NATO-csatlakozása nemcsak Európa, hanem az egész világ biztonságát erősíteni fogja. "Szabad az út Svédország számára a NATO-ba, ez győzelem mindenki számára. Ez a döntés megerősíti védelmi szövetségünket és ezzel Európa és az egész világ biztonságát is" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×