eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Palesztinok sátrai a Gázai övezet középső részén fekvő Deir el-Balahban létesített belföldi menekülttáborban 2024. február 13-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Előrelépés jöhet a közel-keleti háború ügyében

Izrael hajlandó lehet tűzszüneti tárgyalásokat folytatni - legalábbis így tűnik a párizsi titkos tárgyalások után.

A The Guardian az AFP francia hírügynökségre hivatkozva azt írta, hogy az izraeli Moszad és a Shin Bet titkosszolgálatok vezetői amerikai, egyiptomi és katari közvetítőkkel folytattak titkos tárgyalásokat Párizsban. Izrael nemzetbiztonsági tanácsadója, Tzachi Hanegbi egy szombat esti televíziós interjúban már arról beszélt, hogy a delegáció hazatért Párizsból, és valószínűleg „van tér” arra, hogy megállapodásra jussanak - írta a hvg.hu.

Az izraeli média később arról tudósított, hogy a meghallgatás után a háborús kabinet beleegyezett abba, hogy Katarba is küldöttséget menesszen a napokban, ahol egy több hétre szóló fegyverszünet feltételeinek kialakítása a cél, amelynek része a Hamasz által elrabolt izraeli túszok szabadon bocsátása is palesztin rabokért cserébe.

Az önálló Palesztin állam létrejöttét azonban a hivatalos nyilatkozatok szerint továbbra sem támogatja Izrael.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×