eur:
391.2
usd:
367.05
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Sellwell/Getty Images

Bombás ötlete támadt a frusztrált reptéri utasnak

Hosszú volt a várakozási idő az egyik német reptéren a biztonsági ellenőrzéskor. Az egyik utast ezt annyira frusztrálta, hogy viccelődni kezdett a személyzettel.

A meg nem nevezett 37 éves férfi Frankfurtból szeretett volna Grazba repülni, ám úgy tűnt, hogy a hosszú sor miatt lekési a gépet – írja a Bundespolizei közlménye alapján a Business Insider, amit az Economx.hu szemlézett. Ezért a személyzetnek többször is azt hangoztatta, hogy három gránát van nála.

A repülőtér biztonsági személyzete a rossz vicc miatt végül kihívta a rendőrséget, és elrendelték a férfi, a poggyászai és a vele utazó személyek újbóli ellenőrzését. Az utas csak ezután mondta el a rendőröknek, hogy valójában nincs nála fegyver, csak frusztrált volt a hosszú várakozás miatt.

Mint olvasható, valóban nem talált kézigránátot a rendőrség az utasnál, viszont a férfi végül tényleg lekéste az Ausztriába tartó járatot, ráadásul immár bűncselekmény színlelése miatt folyik ellene eljárás.

Hasonló eset történt a múlt hónapban egy brit férfival, aki azzal viccelődött a barátival utazás közben Snapchaten, hogy felrobbantja a repülőgépet. A biztonságiak az üzenetet észrevették, és vadászgépeket küldtek a gép kíséretére. A 18 éves férfinak végül 120 ezer dollárt kellett fizetnie, melynek nagyrésze az F–18-as vadászgépek bevetési költségeit fedezi – jegyzi meg a híroldal.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×