eur:
390.7
usd:
364.13
bux:
68189.36
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Osztrák rendőrök ellenőrzik a járműveket az osztrák-szlovák határon az ausztriai Berg határákelőhelyen 2022. szeptember 29-én, miután az osztrák rendőrség elkezdte az előre meghirdetett szúrópróbaszerű ellenőrzést a migránsok és az embercsempészek kiszűrése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Marad a szigor az osztrák határon

Ausztria április 16-ig meghosszabbította a növekvő migrációs nyomás miatt átmenetileg visszaállított ellenőrzést a cseh határon - jelentette be pénteken Gerhard Karner osztrák belügyminiszter.

"A határellenőrzés mindössze egyike a határokon átnyúlóan működő embercsempészmaffia elleni küzdelemre szolgáló számos intézkedésnek. Ezenfelül - tekintettel a nemzetközi biztonsági helyzetre - a határellenőrzésekre szükség van szélsőségesekkel szembeni fellépéshez is" - hangsúlyozta Karner.

Az osztrák néppárti tárcavezető szerint a hosszabbítás hatálya egyelőre péntek hajnaltól április 16-ig terjed.

Ausztria jelenleg Szlovákiával, Magyaroroszággal és Szlovéniával közös határán folytat ellenőrzést, míg a többi (Olaszországgal, Németországgal, Svájccal és Liechtensteinnel közös) határszakaszon intenzív mélységi ellenőrzést folytat a határtérségben.

A belső határellenőrzés nélküli schengeni övezethez tartozó 27 országból 11 vezetett be ideiglenes határellenőrzéseket: Ausztria mellett Franciaország, Németország, Dánia, Svédország, Norvégia, Olaszország, Szlovákia, Csehország, Szlovénia és Lengyelország.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×