eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Orosz katona egy megsemmisített harcjármű mellett a Donyeck megye déli részén fekvő Volnovahában 2022. március 26-án. Az orosz csapatok által blokád alá vont kisváros lakóépületeinek 85 százaléka megsemmisült a harcokban. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Bajban az ukránok, kíméletlen harcok folynak Avgyijivkáért

Továbbra is heves harcok folynak a kelet-ukrajnai, Donyeck megyei Avgyijivka körül – közölte az ukrán hadsereg pénteken.

„Heves harcok zajlanak a városon belül. Csapataink minden rendelkezésre álló erőt és eszközt bevetnek az ellenség visszaszorítására. Új állásokat és szilárd erődítményeket készítenek elő, figyelembe véve minden lehetséges forgatókönyvet” – közölte Olekszandr Tarnavszkij tábornok, a délkelet-ukrajnai szektorban (Tavria) szolgálatot teljesítő ukrán csapatok parancsnoka.

A tábornok a kialakult helyzetet „nehéznek, de ellenőrzés alatt lévőnek” nevezte, és azt mondta hogy a parancsnokok feladata a helyzet stabilizálása.

Az ukrán hadsereg a közösségi médiában közölte, hogy „helytállnak”, és a harcoló csapatokat megerősítették.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki pénteken Berlinben Olaf Scholz német kancellárral, Párizsban pedig Emmanuel Macron francia elnökkel találkozik, hogy kétoldalú biztonsági megállapodásokat írjon alá, csütörtök esti beszédében kijelentette: „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy harcosaink elegendő vezetői és technológiai képességgel rendelkezzenek ahhoz, hogy minél több ukrán életet megmentsenek”.

(Nyítóképünk illusztráció: Orosz katona egy megsemmisített harcjármű mellett a Donyeck megye déli részén fekvő Volnovahában 2022. március 26-án.)

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×