eur:
390.85
usd:
358.63
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Avgyijivka, 2023. december 29.Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) látogatást tesz a frontvonalon fekvő kelet-ukrajnai Avgyijivkában 2023. december 29-én. Avgyijivkát az orosz erők hónapok óta ostromolják és próbálják körülzárni.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Menesztették az ukrán vezérkari főnököt is

Területvédelmis parancsnok került a helyére.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felmentette tisztségéből Szerhij Saptala vezérkari főnököt.

Az államfő Telegram-oldalán közzétett esti videóüzenetében ismertette, hogy Saptala helyére Anatolij Barhilevicset, a területvédelmi erők eddigi parancsnokát nevezte ki.

Zelenszkij előző nap menesztette Valerij Zaluzsnijt, az ukrán fegyveres erők főparancsnokát.

Az ukrán elnök közölte, hogy Barhilevicset - akit "a háborús feladatokat és ukrán célkitűzéseket ismerő" tapasztalt katonaként jellemzett - a Zaluzsnijt váltó Olekszandr Szirszkij javaslatára nevezte ki.

Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter a Telegram-oldalán közölte, hogy az orosz erők hét irányított légibombát dobtak le a nap folyamán az északkelet-ukrajnai Szumi megyére, a légicsapásban az első információk szerint három helyi lakos életét vesztette, négy másik pedig megsebesült. Szumi régió Oroszországgal határos, de messzebb esik a délen húzódó frontvonalaktól. Mindemellett az utóbbi két évben többször vált orosz csapások célpontjává.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×