eur:
389.67
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Joe Biden amerikai elnök a Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista Hamász szervezet által fogva tartott túszok első csoportjának szabadon engedéséről beszél a Massachusetts állambeli Nantucketben 2023. november 24-én, miután életbe lépett a négynapos tűzszünet Izrael és a Hamász között.
Nyitókép: MTI/AP/Stephanie Scarbrough

Joe Biden tarthat otthon minősített papírokat, Donald Trump esetében ennek még ki kell derülnie

Véget ért a vizsgálat Joe Biden amerikai elnök titkos dokumentumainak helytelen kezelésével kapcsolatban, az üggyel megbízott különleges ügyész befejezte munkáját - közölte az amerikai főügyész szerdán a kongresszussal, anélkül, hogy következtetést közölt volna.

A bejelentésre egy nappal azután került sor, hogy a The Washington Post című lapban megjelent egy cikk, amely szerint a vizsgálatról készült jelentés bírálja azt, ahogy Joe Biden és munkatársai kezelték a szóban forgó dokumentumokat, de nem javasol vádemelést.

Merrick Garland igazságügyi miniszter a kongresszus tagjainak címzett levelében azt írta, hogy Robert Hur különleges ügyész hétfőn átadta neki jelentését. "Elkötelezett vagyok amellett, hogy a különleges ügyészi jelentésből a lehető legtöbbet nyilvánosságra hozzam" - hangsúlyozta Garland, hozzátéve, hogy a Fehér Ház még vizsgálja a dokumentumot.

Hurt tavaly nevezte ki a miniszter, miután 2022-ben Bidennek a delaware-i Wilmingtonban lévő otthonában, valamint egy korábbi irodájában alelnöki idejéből származó titkos dokumentumokat találtak.

Donald Trump volt elnök ellen, aki Joe Biden jelenlegi elnök valószínű ellenfele lesz a novemberi elnökválasztáson, büntetőeljárás folyik bizalmas dokumentumok gondatlan kezelése miatt. A 77 éves Trump otthonában több láda minősített iratot találtak a hatóságok, amelyeket hivatali ideje lejártával át kellett volna adnia a levéltárnak. Trump ártatlannak vallotta magát az ügyben. Szövetségi szinten egy másik különleges ügyész, Jack Smith emelt ellene vádat, és azzal vádolják a politikust, hogy a Fehér Házból való távozása után nukleáris és egyéb dokumentumok megőrzésével veszélyeztette a nemzetbiztonságot.

Joe Biden esetében a Fehér Ház tévedésre hivatkozott, és véletlenül megőrzött dokumentumokat említett.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×