eur:
388.5
usd:
360.53
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Robert Fico szlovák miniszterelnök a szeptember végi szlovák parlamenti választások eredményeképpen megalakuló kormány beiktatási ünnepségére érkezik a pozsonyi elnöki palotában 2023. október 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Megbetegedett Robert Fico, de az uniós csúcson ott akar lenni

Egy szlovák hírportál szerint Robert Fico szlovák kormányfő betegsége miatt le kellett, hogy mondjon több fontos találkozót, azonban a csütörtökön kezdődő brüsszeli EU-s csúcson ott szeretne lenni.

Az Aktuality.sk szlovák hírportál értesülései alapján az index.hu azt írja: a kormányfő a betegsége miatt túlságosan megerőltetőnek tartotta, hogy az államügyek intézése mellett még ellátogasson a szlovákiai Eurobizottságba, valamint videóhívást folytasson Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel.

Robert Fico azonban azt tervezi, hogy mindenképpen elutazik Strasbourgba, ahol az Európa Tanács főtitkárával és a Velencei Bizottság képviselőivel kell tárgyalnia a szlovák büntetőjog tervezett módosításáról.

A pozsonyi kormányfő ugyanakkor azt is közölte, hogy mindenképpen ott akar lenni Brüsszelben, az Európai Tanács csütörtökön kezdődő ülésén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×