eur:
389.7
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Harkiv megye önkormányzata által közreadott kép egy orosz rakétatámadásban megrongálódott szállodáról Harkiv központjában 2023. december 30-án. Előző nap az orosz légierő mintegy 110 rakétát lőtt ki az Ukrajna elleni egyik legnagyobb légitámadásában, az orosz határhoz közeli Harkivot  több orosz rakéta találta el, a hatóságok szerint 26 ember megsebesült.
Nyitókép: MTI/AP/Harkiv megye önkormányzata

Lakónegyedet bombáztak az oroszok Harkivban

A jelentés szerint két átalakított S-300-as légvédelmi rakéta csapódott be a metropolisz központjában.

Legalább 17 ember megsebesült a kelet-ukrajnai Harkiv egy lakónegyedét ért orosz rakétatámadásban kedden este - közölte Oleh Szinehubov, Harkiv megye katonai kormányzója a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson.

"Két nő súlyosan megsebesült" - írta Szinehubov hozzátéve, hogy még 12 embert szállítottak kórházba.

A jelentés szerint két átalakított S-300-as légvédelmi rakéta csapódott be a metropolisz központjában. Ihor Terehov, Harkiv polgármestere hangsúlyozta, hogy a rakéták olyan helyre csapódtak be, ahol katonai létesítmények nem voltak, viszont számos lakóépület állt.

Az ukrán mentőszolgálat a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson arról számolt be, hogy az egyik rakéta egy olyan háromemeletes épületet talált el, amely korábban egy egészségügyi központnak adott otthont. Két házban tűz is keletkezett.

Terehov közlése szerint legkevesebb tíz ház szenvedett károkat. Mint írta: a mentőcsapatok a helyszínen dolgoznak.

Harkiv ellen az orosz erők gyakran indítanak rakétatámadásokat, amelyek számos polgári áldozattal járnak, ugyanakkor az orosz védelmi minisztérium minden alkalommal hangsúlyozza, hogy csak katonai célpontokra lőnek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×