eur:
388.63
usd:
360.65
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelő sajtóértekezletet tart a moszkvai Gosztiny Dvor  konferenciaközpontban 2023. december 14-én.
Nyitókép: MTI/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko

Megtorlást ígért Vlagyimir Putyin, nagy támadást indított Moszkva

Rakétaeső zúdult a fővárosra és Harkivra, robbanást észleltek Kijev belvárosi régiójában is.

Oroszország rakétákat zúdított Kijevre és Harkivra kedden – közölték ukrán tisztviselők néhány órával azután, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megígérte, megbosszulja az oroszországi Belgorod városa elleni ukrán "terrortámadást", amelyben 24 civil vesztette életét.

A több hullámban érkező orosz rakéták a reggeli csúcsidőben érte az ukrán fővárost, áramszünetet okozva Kijev egyes részein – írta a Reuters. Az ukrán hadsereg közlése szerint a csapásokat orosz katonai repülőgépek hajtották végre.

"Robbanások történtek a fővárosban" - írta Vitalij Klicsko polgármester a Telegram üzenetküldő csatornán, arra kérve az embereket, hogy maradjanak biztonságos helyen. Mint közölte,

a város Pecserszkij kerületében megsérültek a gázvezetékek.

Legkevesebb tíz ember megsebesült a támadásokban.

Az AFP francia hírügynökség beszámolói szerint több mint tíz erős robbanás rázta meg Kijevet, köztük a belvárosi épületeket. A főváros katonai vezetése szerint a rakéták a legkülönbözőbb kerületekben csapódtak be, lakónegyedekben is.

Az északkelet-ukrajnai Harkiv városa is "masszív rakétatámadás" alatt állt - közölte Ihor Terekhov polgármester és Oleh Szinegubov regionális kormányzó.

Ukrajna nagy részén órákig légiriadó volt érvényben.

A mostani rakétatámadás Oroszország pénteki, eddig legnagyobb, Ukrajna ellen indított légitámadását követi, amelyben legalább 39 ember vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×