eur:
389.36
usd:
362.54
bux:
68033.59
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltenek meg egy fecskendőt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2022. augusztus 5-én. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.
Nyitókép: MTI/Krizsan Csaba

215 millió Covid-vakcinát semmisítenek meg, milliárdok mennek a kukába

Legalább négymilliárd euró értékben semmisítenek meg Covid-vakcinákat az EU-tagállamok – írja a Politico.

A hvg.hu írja a külföldi alap alapján, hogy a mintegy 215 millió dózisra tehető oltóanyagot még a járvány csúcsidőszakában vásárolták, ráadásul ez a mennyiség a portál szerint még csak a jéghegy csúcsa.

Az EU országainak másfél milliárd dózisnyi oltást szállíttattak le (ez több mint három adag minden egyes uniós állampolgárnak) és ezek egy jó része már használhatatlan.

Az unió állampolgáronként 0,7 dózist dobott ki eddig,

a fejenkénti legtöbbet Észtország, a második helyen pedig Németország áll,

utóbbi mennyiségi szinten viszont abszolút listavezető a maga 83 millió kukázott adagjával.

A pontos szám azért nem ismert, mert vannak olyan tagállamok, mint például Franciaország, Lengyelország, vagy éppen Magyarország, amelyek nem voltak hajlandók elárulni, hogy mennyi vakcinát dobtak ki az elmúlt egy év folyamán.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×