eur:
389.68
usd:
363.3
bux:
68208.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója látogatást tesz a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2021. augusztus 13-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 végén kezdi meg a működését.
Nyitókép: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul

Manipuláció miatt perel az X

Beperelte hétfőn az X közösségi oldalt működtető cég a Media Matters civil szervezetet, miután ez utóbbi felhívta a figyelmet arra, hogy az X-en Adolf Hitlert és a nácikat éltető, antiszemita posztok mellett jelent meg több nagy márka hirdetése.

A Media Matters csütörtökön tette közzé jelentését, aminek következtében több nagy hirdető, köztük az IBM, a Comcast, a Disney és az Apple is felfüggesztette hirdetéseit a portálon.

Az X szerint a Media Matters állításai rágalmak, és azzal vádolják a civil szervezetet, hogy "manipulálta" a platformot, mert olyan fiókokkal végezték a kutatást, amelyek kizárólag a nagy hirdetőket és szélsőséges nézeteket terjesztő fiókokat követtek, és "végtelenül pörgettek és frissítették" az oldalt, amíg ki nem jött a számukra megfelelő eredmény, a szélsőséges posztok mellett megjelenő hirdetések. Bírósági beadványában az X azt állítja, hogy a Media Matters "az X tipikus felhasználói élményének hamis látszatát keltette" azzal a céllal, hogy ártson a vállalatnak.

A Media Matters vezetője, Angelo Carusone komolyan vehetetlennek nevezte a pert, melynek szerinte egyetlen célja a megfélemlítés és az elhallgattatás. Carusone szerint a jelentésük világosan cáfolja az X állítását, miszerint biztonsági intézkedéseket vezettek be, hogy ártalmas tartalmak mellett ne jelenhessenek meg hirdetések.

"Ha valaki fehér nacionalista tartalmakra keres rá, virágzó reklámkínálattal fog találkozni. A rendszer, amelyről azt állítják, hogy létezik, nem működik úgy, ahogyan mondják" - fogalmazott Carusone. Az X szerint egyetlen felhasználónál jelentkeztek a szélsőséges tartalmak mellett reklámok, és az a Media Matters.

"A manipulációt legyőzik a számok. Ne hagyják átverni magukat! Álljanak ki az X mellett!" - írta a portálon Linda Yaccarino, a vállalat vezérigazgatója.

A múlt héten maga a portál tulajdonosa, Elon Musk is bírálatok kereszttüzébe került, miután még a Fehér Ház is "ocsmány" antiszemita hazugságnak minősített egy olyan posztot, amelyet a dél-afrikai származású milliárdos helyeslően osztott meg a portálon.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×