eur:
395.63
usd:
364.65
bux:
66169.88
2024. március 5. kedd Adorján, Adrián
Joe Biden amerikai elnök beszél a Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tartott kétoldalú megbeszélésén Tel-Avivban 2023. október 18-án, tizenegy nappal a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni többfrontos támadása után.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Az utolsó pillanatban írt alá Joe Biden

Az amerikai kongresszus mindkét háza által jóváhagyott törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a szövetségi kormány munkájának ideiglenesen finanszírozását, de nem tartalmazza a segítségnyújtást Izraelnek és Ukrajnának.

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön aláírta az amerikai kongresszus mindkét háza által jóváhagyott törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a szövetségi kormány munkájának ideiglenesen finanszírozását, de nem tartalmazza a segítségnyújtást Izraelnek és Ukrajnának.

A törvény 2024. január 19-ig biztosítja az egyes kormányprogramok és intézmények munkájának finanszírozását, beleértve olyan területeket, mint a mezőgazdaság, az energiaügy, a védelem, az építőipar és a közlekedés. Több más intézmény és program finanszírozását 2024. február 2-ig hosszabbították meg.

Joe Bidennek, aki jelenleg az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozóján vesz részt San Franciscóban, november 18-ig kellett aláírnia a dokumentumot.

Az amerikai elnök által aláírt törvény nem ír elő forrásokat Izrael és Ukrajna támogatására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.05. kedd, 18:00
Czomba Sándor
a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×