eur:
389.37
usd:
362.8
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Joe Biden amerikai elnök beszél a Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tartott kétoldalú megbeszélésén Tel-Avivban 2023. október 18-án, tizenegy nappal a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni többfrontos támadása után.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Az utolsó pillanatban írt alá Joe Biden

Az amerikai kongresszus mindkét háza által jóváhagyott törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a szövetségi kormány munkájának ideiglenesen finanszírozását, de nem tartalmazza a segítségnyújtást Izraelnek és Ukrajnának.

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön aláírta az amerikai kongresszus mindkét háza által jóváhagyott törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a szövetségi kormány munkájának ideiglenesen finanszírozását, de nem tartalmazza a segítségnyújtást Izraelnek és Ukrajnának.

A törvény 2024. január 19-ig biztosítja az egyes kormányprogramok és intézmények munkájának finanszírozását, beleértve olyan területeket, mint a mezőgazdaság, az energiaügy, a védelem, az építőipar és a közlekedés. Több más intézmény és program finanszírozását 2024. február 2-ig hosszabbították meg.

Joe Bidennek, aki jelenleg az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozóján vesz részt San Franciscóban, november 18-ig kellett aláírnia a dokumentumot.

Az amerikai elnök által aláírt törvény nem ír elő forrásokat Izrael és Ukrajna támogatására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×