eur:
396.25
usd:
365.07
bux:
66220.28
2024. március 5. kedd Adorján, Adrián
Joe Biden amerikai elnök beszél a Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tartott kétoldalú megbeszélésén Tel-Avivban 2023. október 18-án, tizenegy nappal a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni többfrontos támadása után.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Joe Biden: szerintem szünetre van szükségünk

Tűzszünetet sürgetett Izrael és a Hamász között az amerikai elnök a konfliktusról szóló szerdai politikai tanácskozáson.

Joe Biden azt mondta, támogatja a tűzszünetet, hogy a Gázai övezetben lévő "foglyok" elhagyhassák a területet.

Az elnökválasztáson a második mandátumáért induló amerikai elnök egy adománygyűjtő rendezvényen beszélt, amikor a hallgatóság egyik tagja azt mondtai: „Rabbiként arra kérem, hogy kérjen azonnali tűzszünetet”. „Szerintem szünetre van szükségünk. A szünet azt jelenti, hogy

időt kell adni a foglyok kijuttatására”

– mondta a 80 éves demokrata párti elnök.

Megjegyzését a Fehér Ház később úgy magyarázta, a „foglyok” alatt az elnök a Hamász iszlamista mozgalom által fogva tartott túszokra gondolt. Biden a Hamász iszlamista csoport által fogva tartott két amerikai túsz közelmúltbeli szabadon bocsátására utalva hangsúlyozta, hogy korábban ő győzte meg Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hogy kössön tűzszünetet a túszok kiszabadítása érdekében.

„Én voltam az, aki beszélt Sziszivel (Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel), hogy meggyőzzem, nyissa meg a kaput”, vagyis a Gázai övezet déli részén lévő rafahi átkelőt – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×