eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Al Di Meola gitáros a Mandoki Soulmates ingyenes lemezbemutató koncertején a budapesti Szent István-bazilikánál 2021. augusztus 21-én. A Németországban élő zenész-producer, Leslie Mandoki új albumát Bartók Béla zenei öröksége ihlette. Az Utopia for Realists/Hungarian Pictures című Blue-ray/DVD szeptember 24-én jelenik meg világszerte, emellett a százperces Bartók-szvit elérhető lesz dupla CD-n és dupla vinylen.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Koncerten lett rosszul, a szívével került kórházba Al di Meola Romániában

Szívproblémák miatt egy bukaresti kórházba vitték a világhírű gitárművészt, aki szerda este a román fővárosban adott koncertet.

Florin Bica, a bukaresti Bagdasar-Arseni kórház szóvivője a román állami hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az amerikai gitárost szerda este szállították be a kórház kardiológiai részlegére. Azóta ott ápolják, állapota stabil.

A világhírű gitárművész szerda este a román fővárosban koncertezett. A Digi24 román hírportál kórházi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy éjfél körül, koncert közben lett rosszul és sürgősen kórházba kellett szállítani. A lap szerint szívinfarktust szenvedett, az orvosok sztentbeültetést végeztek rajta.

A jazzgitáros bukaresti koncertjén a csíkszeredai magyar fiatal zenészek alkotta Ineffable volt az előzenekar.

Al Di Meola a fúziós jazz egyik legismertebb gitárosa, zeneszerző, producer. Számos zenei stílusban kipróbálta magát, lemezein a fúziós és a latin jazz mellett a világzene, flamenco és funk is megtalálható. Az elektromos és akusztikus gitár mestereként tartják számon.

A 69 éves amerikai gitárművész a hetvenes évek közepe óta tartozik a világ élvonalába. Játszott a Return to Forever nevű legendás csapatban, első szólólemeze, a Land of the Midnight Sun 1976-ban jelent meg. A hetvenes évek végén zenélt először együtt Paco de Luciával, a flamenco spanyol mesterével és John McLaughlinnal, a Mahavishnu Orchestra gitárvirtuózával. Triójukkal a kilencvenes években is többször színpadra léptek, hatalmas sikerrel.

Romániában augusztusban Kolozsváron is fellépett a Kolozsvári Magyar Napok zárónapján, a Mandoki Soulmates Magyar képek című produkciójának tagjaként.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×