eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Adolf Hitler gives an impassioned speech while opening the Berlin International Auto Show. (Photo by Š Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images/ Hulton Deutsch

Adolf Hitler egykori otthonát azzá alakíthatják, amit elképzelt

Az épület felújítása 2025-re készülhet el, és 2026-ban már el is kezdődhet benne a munka.

Az osztrák kormány bejelentése szerint rendőrőrs létesül Adolf Hitler egykori otthonából, ahol születése után élt. A létesítményhez egy emberjogi képzési központot is terveznek csatolni a hatóságok – írja az Index.

Egy dokumentumfilm-készítő, Günter Schwaiger is reagált a hírre: szerinte a tervezet hasonló Adolf Hitler 1939-es elképzeléseivel arról, hogy ő maga mit szeretett volna kezdeni az épülettel. Egy 1939 májusában megjelent helyi újságcikkben ugyanis a német vezető azt kívánta, szülőházát a helyi hatóságok irodáivá alakítsák át. A rendező a házat bemutató dokumentumfilmjében tér ki erre, amely alkotást a tervek szerint még ebben a hónapban mutatják be – számolt be róla a Sky News.

A filmkészítő felszólítja a hatóságokat,

gondolják át alaposan terveiket, nehogy "gyanúba keveredjenek", amiért "a diktátor kívánságának megfelelően járnak el".

A német határon fekvő Braunau am Inn városában található, közel 800 négyzetméter alapterületű sarokház felújítása a becslések szerint 17 millió fontba kerül. A munkálatok a tervek szerint októberben kezdődnek és 2025-re fejeződnek be, a rendőrőrs pedig a következő évben már működhet.

Adolf Hitler csak rövid időt töltött az ingatlanban, de az épület azóta is vonzza a náci szimpatizánsokat a világ minden tájáról. Az ország kormánya 2016-ban vette birtokba a házat. A mostani döntés aggodalmat vált ki a szakemberekből, hogy esetlegesen rossz fényt vethet Ausztriára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×