eur:
388.92
usd:
363.32
bux:
68167.88
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A kormányzó jobboldali Új Demokrácia (ND) párt támogatói ünnepelnek az exit poll eredmények közzététele után a párt athéni kampányközpontjában 2023. május 21-én, a görög parlamenti választások napján.
Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz

Az exit poll szerint a konzervatívok nyerték az előrehozott görögországi parlamenti választásokat

A konzervatívok vezetnek a vasárnap Görögországban megtartott, előrehozott parlamenti választásról urnazárás után megjelent első adatok, a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló exit poll felmérés szerint.

A hat legnagyobb görög közvélemény-kutató intézet előrejelzése szerint Kiriákosz Micotákisz volt kormányfő Új Demokrácia (ND) pártja a voksok 40-44 százalékát tudhatja magáénak, míg az Alekszisz Ciprasz korábbi miniszterelnök (2015-2019) által vezetett Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza) a szavazatok 16,1-19,1 százalékát kapja.

Az exit poll adatok szerint az ND többséget szerezhet a 300 fős törvényhozásban, köszönhetően az új választási rendszernek, amely a legtöbb szavazatot szerző pártnak kedvez.

A legutóbbi, májusban tartott voksoláson ugyan szintén győzelmet aratott Kiriákosz Micotákisz pártja, de abszolút többség híján egyedül nem tudott kormányt alakítani.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×