eur:
394.08
usd:
370.92
bux:
67407.86
2024. április 15. hétfő Anasztázia, Tas
Kitölti szavazólapját egy férfi a Colorado állambeli Glenwood Springsben 2020. november 3-án, az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választásokon. A voksoláson a hivatalban lévő republikánus elnök, a 74 éves Donald Trump és demokrata párti kihívója, a 77 éves Joe Biden között döntenek a választók.
Nyitókép: MTI/AP/Chelsea Self

Sötét ló a republikánus elnökjelöltségért indulók mezőnyében

Újabb republikánus párti politikus jelentette be indulását csütörtökön az Egyesült Államokban a párt elnökjelölti pozíciójáért vívott versenyben, ezúttal Will Hurd, korábbi kongresszusi képviselő.

A texasi politikus 2021 januárjáig volt a képviselőház tagja, aki hivatalos kampányvideójában az "Amerikai álmot" fenyegető veszélyről beszélt és arról, hogy az ország előtt tornyosuló gazdasági és társadalmi problémákat Joe Biden jelenlegi, demokrata párti elnök nem tudja megoldani, ugyanakkor éles szavakkal bírálta Donald Trump korábbi elnököt is, aki jelenleg ismét a legesélyesebb a párt elnökjelöltségének megszerzésére. Csütörtök reggel egy televízió-műsorban saját magát a választási versenyben "sötét lónak" nevezte és Donald Trump elképzeléseitől különböző politikát ígért és sürgetett.

A Republikánus Párt színeiben eddig már tizenketten jelentették be indulásukat az előválasztásokon, amelynek során eldől, hogy ki lesz a demokrata elnök kihívója 2024 novemberében.

Az indulók között van Donald Trump volt elnök, aki a felmérések szerint jelenleg magasan a legnépszerűbb republikánus, 50 százalék feletti támogatottsággal. Ron DeSantis, Florida kormányzója a republikánus választók mintegy 20 százalékának bizalmát élvezi. Rajtuk kívül versenyben van még jóval kisebb támogatottsággal Mike Pence volt alelnök, Nikki Haley, korábbi ENSZ-nagykövet, Asa Hutchinson, volt arkansas-i kormányzó, Chris Christie, korábbi New Jersey-i kormányzó, Doug Burgum, Észak-Dakota kormányzója, Tim Scott szenátor, Vive Ramaswamy vállalkozó, Larry Elder, médiaszemélyiség, és Francis Suarez, Miami polgármestere is.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×