eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Donald Trump korábbi amerikai elnök beszédet mond a Republikánus Párt gyűlésén az Észak-Karolina állambeli Greensboróban 2023. június 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/Chuck Burton

Donald Trump ártatlannak vallotta magát

A volt elnököt 37 rendbeli szövetségi bűncselekménnyel vádolják az otthonában tárolt, elnöki időszakából származó minősített iratokkal összefüggésben.

A Donald Trump elleni vizsgálatok felügyeletére, az igazságügyi miniszter által kinevezett különleges ügyész a volt elnököt többi között az igazságügyi szervek munkájának akadályozásával, a hatóságok félrevezetésével és a kémkedésről szóló törvény megsértésével vádolja.

A politikus floridai rezidenciáján tavaly augusztusban tartott bejelentés nélküli házkutatást a nyomozóhatóság, ahol a lefoglalt iratok között 102 minősített dokumentum is volt, köztük nemzetbiztonsági jelentőségűek.

A tárgyalóteremből származó beszámolók szerint Donald Trump ügyvédje útján közölte a bíróval, hogy ártatlannak tartja magát az ellene felhozott vádakban. Azt megelőzően Donald Trumpot a büntetőeljárás szabályainak megfelelően nyilvántartásba vették.

A keddi bírósági megjelenés előtt Donald Trump a közösségi oldalán megismételte, hogy az eljárást az ellene zajló „boszorkányüldözés” részének tartja.

A volt elnök az ellene történt újabb vádemelésről saját maga számolt be még múlt csütörtökön, és akkor egy videóban a nyilvánosság előtt is kijelentette, hogy ártatlan.

Kedden a Miami bíróság épületénél mellette és ellene tüntetők fogadták Donald Trumpot, valamint kisebb szimpátiatüntetést New Yorkban a Trump-toronyháznál is tartottak támogatói.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×