eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: OcaenGate

Mintha hangokat hallottak volna az eltűnt tengaralattjáró közelében

Amerikai lapértesülések szerint 30 perces időközönként dörömbölő hangot észleltek kedden a Titan nevű, eltűnt tengeralattjáró vélhető helyszíne környékén - írja a BBC.

A rtl.hu oldalán olvasható, hogy egyelőre nem világos, mikor és mennyi ideig tartott a hang. A kiszivárgott belső feljegyzésekben ez áll: A P8-as [tengerjáró] hangbójákat helyezett ki, amelyek a vészhelyzethez közeli pozícióban kapcsolatról számoltak be. A P8-as 30 percenként hallott dörömbölő hangokat a környéken. Négy órával később további szonárokat vetettek be, és még mindig dörömbölést hallottak.

A mentést vezető bostoni parti őrségnem nem nyilatkozott az állítólagosan észlelt hangokról.

Kedd este arról írtunk, hogy az Ifremer francia tengerkutató intézet a tengeralattjáró robottal felszerelt Atalante nevű hajóját az Atlanti-óceán északi része felé irányította, oda, ahol két nappal ezelőtt a fedélzetén öt emberrel eltűnt a Titanic roncsaihoz indult kis merülőhajó.

Az Atalante várhatóan közép-európai idő szerint szerdán 20 órakor ér az övezetbe, ahol a francia legénység leereszti majd a robotot a Titanic négyezer méteres mélységben található roncsához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×