eur:
368.07
usd:
344.27
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: Pixabay.com

Már van olyan ország, ahol éjszaka nincs víz

Tunézia fővárosa mellett más régióiban is elzárja éjszakára a vízszolgáltatást a súlyos aszály miatt.

Tunisz mellett Hammamet, Sousse, Monastir és Sfax városaiban is szárazak maradtak éjszakára a vízvezetékek: a minden előzetes értesítés nélkül bevezetett korlátozás feszültségekhez vezethet az országban, melynek népessége küzd a magas infláció, gyenge gazdaság és rossz minőségű közszolgáltatások miatt - írja a Reuters.

A vízszolgáltató nem reagált a Reuters megkeresésére, a helyiek szerint viszont az lehet az oka az éjjeli elzárásnak, hogy így igyekeznek csökkenteni a vízfogyasztást aszály idején.

Tunéziát súlyos aszály sújtja, ezért korábban már közölték: a nyár folyamán elkezdhetik a vízellátás éjszakai elzárását, hogy csökkentsék a fogyasztást az ország tartalékainak szűkössége miatt.

Az eső hiánya miatt ugyanakkor a vártnál hamarabb vezethették be az intézkedést.

Yassin Mami parlamenti képviselőt a nemzeti vízszolgáltató vállalat tisztviselői arról tájékoztatták, hogy Hammamet városában a vízellátás megszakításának oka, hogy az országot vízhiány fenyegeti.

A tunéziai gátak kapacitása 2022 szeptemberétől 2023 március közepéig mintegy 1 milliárd köbméterrel csökkent a csapadékhiány miatt - közölte Hamadi Habib, a mezőgazdasági minisztérium rangú tisztviselője. Az ország északi részén található Sidi Salem gát kapacitása, amely több régió ivóvízellátásának egyik legfontosabb szolgáltatója, a hivatalos adatok szerint 580 millió köbméteres maximális kapacitásának mindössze 16 százalékára csökkent.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Exkluzív nyilatkozat az úszókapitánytól
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×