eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tűzoltók dolgoznak egy orosz légitámadás következtében kigyulladt lakóház oltásán Kijevben 2022. november 15-én. Újabb légitámadást hajtottak végre az orosz erők az ukrán főváros ellen, a légvédelem négy rakétát megsemmisített, de becsapódás történt a város központjában, Pecserszk kerületben, ahol két lakóépületet találtak el lövedékek. A támadásokban legkevesebb egy ember életét vesztette.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Milliós szinteken hullámzik Kijev lakossága

Péntek reggel visszavonták az Ukrajna több régiójára előzőleg kiadott légiriadót. Korábban riadókészültség volt a dnyipropetrovszki és a Harkivi területen, valamint a Zaporizzsjai terület Kijev által ellenőrzött részein.

Csütörtökön Oroszország - ukrán közlések szerint - rakétatámadást indított Ukrajna-szerte, ami Kijevben széles körű áramkimaradásokhoz vezetett. Elsősorban az energetikai infrastruktúra volt a célpont.

Az ukrán légvédelem péntekre virradó éjszaka visszaverte az orosz dróntámadásokat a fővárosban, Kijevben és környékén, valamint az ország keleti részén - közölték pénteken az ukrán hatóságok. Olekszij Kuleba, a Kijevi terület katonai kormányzója Telegram-csatornáján azt írta, hogy Oroszország ismét infrastrukturális létesítményeket vett célba, de az ukrán légvédelem lelőtte a támadó drónokat.

Kijevben nem könnyű a helyzet

A csütörtöki dróncsapások az ukrán főváros lakosainak 40 százaléka maradt áram nélkül. Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Der Spiegelnek nyilatkozva elmondta: jelenleg "gyakorlatilag minden lakásban" van víz és fűtés.

Kijevben jelenleg 3,6 millióan élnek, 200 ezerrel kevesebben, mint az orosz különleges művelet február végi kezdete előtt; köztük van 300 ezer menekült az ország minden részéből - olvasható a hetilap pénteken megjelent számában.

A háború előtt 3,8 millióan éltek az ukrán fővárosban, márciusban már kevesebb mint egymillióan,

júliusban 2-2,5 millióan voltak, jelenleg pedig 3,6 milliót számlálnak, beleértve azt a 300 ezer menekültet, akik az ország más részeiből érkeztek. "A város túlzsúfolt" - tette hozzá.

Kifejtette, hogy a hatóságok a működő mobiltelefonok száma alapján határozzák meg, hányan vannak a városban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×