eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Twitter/BreakingVideoHQ

A közösségi média lehet a kulcs a szombati repülőbaleset okának nyomozásában

Két veterán repülő ütközött össze a levegőben Dallasban, a tragédiáról számos felvétel készült.

Mint arról az Infostart is beszámolt, szombaton az Egyesült Államokban, Dallas közelében, a légierő „Wings Over Dallas” nevű II. világháborús emlékműsora közben a levegőben összeütközött egy világháborús nehézbombázó és egy vadászgép. A járművek a szervező Memorial Air Force-hoz tartoztak, amely a baleset előtt 180 repülőgépből álló flottát tartott fenn.

A videók tanúsága szerint az egyenesen haladó Boeing B-17 Flying Fortress bombázóba belerepült egy Bell P-63 Kingcobra. Az ütközés után a két jármű kigyulladt és lezuhant.

A helyi idő szerint szombat 13.20 környékén történt tragédiában hat ember vesztette életét: a bombázó ötfős személyzete, valamint a vadászgép pilótája. Civil áldozatok nem voltak, a látogatók közül senki nem sérült meg.

Az NBC News most azt írta, hogy mivel a gépek régiek, egyiknek sem volt se fekete doboza, se repülési adatrögzítő berendezése, ezért a külső felvételek és a közösségi médiában megjelent képek, videók elemzése kulcsfontosságú lesz a baleset okának kivizsgálásában - mondta Michael Graham, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács (NTSB) tagja. Felszólította azokat, akiknek felvétele van a szerencsétlenségről, hogy küldjék be azokat a hivatalának.

Az előzetes jelentés négy-hat héten belül várható, a teljes vizsgálat várhatóan 12-18 hónapig tart majd.

A vizsgálat a légialkalmasságra, az üzemeltetésre, a légiforgalmi irányításra és a légi teljesítményre fog összpontosítani – mondta Graham. Az NTSB munkatársai elemzik a radarok, valamint a videók adatait, továbbá elkérik a légiforgalmi irányítástól a pilótákkal lezajlott rádióforgalmazás hangfájljait. Ezek mellett kifaggatják az érintett személyeket a történtekről. Számítani fognak a légi járművek karbantartási adatai és a pilóták képzésére vonatkozó információk. Természetesen megvizsgálják a roncsokat is.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×