eur:
390.93
usd:
366.81
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Twitter/BreakingVideoHQ

A levegőben ütközött egy világháborús nehézbombázó és egy vadászgép - videók

Két veterán katonai repülőgép ütközött össze, majd zuhant darabokban a földre.

A baleset szombaton Dallas közelében, a légierő „Wings Over Dallas” nevű II. világháborús emlékműsora közben történt. (Az Egyesült Államokban pénteken tartották a veteránok napját.) A településtől körülbelül 16 kilométerre található Dallas Executive reptéren egy Boeing B-17 Flying Fortress és egy Bell P-63 Kingcobra ütközött össze és zuhant le helyi idő szerint szombaton 13:20-kor - írta a Telex.

Azt egyelőre nem tudni, hány ember tartózkodott a repülőgépek fedélzetén, de a hvg.hu összegzése szerint két halálos áldozata biztosan van a légi balesetnek, ám az elhunytak száma hat is lehet.

Hank Coates, a légibemutató szervezéséért felelős vállalat vezetője szerint a második világháborús B-17 Flying Fortress bombázógép személyzete rendszerint négy-öt fő, míg a P-63 Kingcobra együléses vadászrepülőgép. Coates hangsúlyozta, hogy a fedélzeten nem voltak fizető utasok. Hozzátette, hogy a Commemorative Air Force nevű cége, amely a veterán repülőgépeket üzemelteti, jól képzett önkénteseket foglalkoztat, rendszerint nyugdíjba vonult pilótákat.

Látogató nem volt érintett a szerencsétlenségben. Az amerikai szövetségi légügyi hivatal (FAA) vizsgálatot indított az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×