eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tálib zászlókat nyomnak egy kabuli műhelyben 2021. szeptember 12-én. Afganisztánban augusztus 15-én kerültek hatalomra a radikális iszlamista tálib lázadók, akiket húsz évvel ezelőtt fosztott meg hatalmuktól az Egyesült Államok vezette nemzetközi katonai koalíció.
Nyitókép: MTI/AP/Bernat Armangue

Öngyilkos merénylet történt egy kabuli iskolában, rengeteg halott

Legalább 19 fő, és a sebesültek száma is igen magas.

Öngyilkos merénylet történt egy oktatási intézményben pénteken Kabul nyugati részén, legalább 19-en meghaltak, sok a sebesült.

Abdul Nafi Takúr belügyi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a robbantás az afgán főváros nyugati, zömében a síita hazara kisebbség által lakott, Dast-e-Barcsi nevű negyedében történt. Az egyetemi előkészítő tanfolyamokra szakosodott intézményben éppen vizsgát tartottak - tette hozzá.

Halil Zadrán, a kabuli rendőrség szóvivője szerint legalább 26 sebesültről tudni.

A robbanás egyik sebesültje a sajtónak azt mondta,

a teremben körülbelül 600-an voltak a merénylet idején, fiúk és diáklányok vegyesen, s a halálos áldozatok többsége diáklány.

Bár a robbanást követően készített, a közösségi médiára is felkerült videófelvételeken az látszik, hogy a hozzátartozók és iskolatársak igyekeznek kimenteni a romok alatt rekedteket, és a helyszínen elsősegélyt nyújtani a sebesülteknek, a tálib hatóságok - egy következő robbanástól tartva- elrendelték a terület kiürítését.

Zabihullah Mudzsáhid tálib kormányszóvivő Twitteren elítélte a merényletet, amelynek elkövetéséért mind ez idáig egyetlen csoport sem jelentkezett.

A kerületben több véres merénylet történt az elmúlt években, amelyeket a hazarákat eretneknek tekintő Iszlám Állam-Horászán követett el. Legutóbb áprilisban jelentettek innen robbantást, ekkor egy fiúiskolát ért támadás, amelyben szintén többen életüket vesztették.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×