INFORÁDIÓ
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám

orbán viktor

texas

cpac

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én.

Így kommentálta a nemzetközi sajtó Orbán Viktor dallasi beszédét

Infostart

Magyar idő szerint csütörtök este Orbán Viktor beszédet tartott a világ legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference). A magyar miniszterelnök szavait a nemzetközi sajtó is figyelemmel követte.

A BBC összefoglaló cikkében megjegyezte, hogy Orbán Viktor lelkes tapsviharban részesült a közönség részéről. Mások mellett kiemelték azt a gondolatát, hogy „egy keresztény politikus nem lehet rasszista”, továbbá, hogy a miniszterelnök azt mondta, hogy azok, akik rasszistának vagy antiszemitának tartják őt, „egyszerűen idióták” – idézi az Index.

A brit The Guardian azt írta: Magyarország autokrata vezetője az amerikai konzervatívok előtt Texasban tartott beszédében arra szólította fel az európai és amerikai keresztény nacionalistákat, hogy „egyesítsék erőinket”. A hírportál Orbán Viktor azon állítására is felhívta a figyelmet, hogy a családokat támadás éri a progresszívek részéről, és azt mondta, hogy a gyerekeket meg kell védeni a „genderideológia” „mérgező anyagától”. „Összefoglalva: az anya nő, az apa férfi. Hagyják békén a gyerekeinket. Pont. Vége a vitának!” – idézte a lap a szavait. Megjegyzik, ezen sorokat hosszan tartó álló taps és lelkes huhogás kísérte a közönség részéről.

Az Index által szemlézett CNN hírportálja azt írjta, Orbán Viktor megnyerte a rendezvényén közönségét azzal érvelve, hogy „a magyarországi nacionalista programja összhangban van az amerikai konzervatív mozgalom céljaival”. „Orbán nacionalista retorikája néhány csodálót szerzett neki az Egyesült Államok konzervatívjai körében” – teszi hozzá az írás.

A beszéddel mások mellett a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap is hosszasan foglalkozott, tették hozzá. A cikk szerzője arról írt, Orbán Viktor füttyszó helyett nagy tapsot kapott, miközben „agresszív retorikával a progresszív erők elleni harcra szólított fel”. Megemlítik, hogy a magyar miniszterelnök egy ponton arról beszélt: a magyarok tudják, hogyan kell „legyőzni a szabadság ellenségeit a politikai csatatéren”. „Vissza kell vernünk a washingtoni és brüsszeli intézményeket” – idézte a lap a kormányfő szavait.

Orbán Viktor beszédből készült összefoglaló cikkünket itt olvashatja, illetve itt nézheti vissza.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018