eur:
394.22
usd:
370.25
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről beszéde közben Kijevben 2022. április 2-án hajnalban.
Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Volodimir Zelenszkij: eltörtük az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

"Ukrajna eltörte az orosz hadsereg gerincét" - jelentette ki Volodimir Zelenszkij szombaton egy televíziós interjúban, hozzáfűzve: az oroszok "nem fognak tudni lábra állni a következő néhány évben".

A politikus azután beszélt erről, hogy legalább 2400 ukrán fegyveres megadta magát az Azovi-tenger partján fekvő stratégiai fontosságú kikötővárosban, és fogságba került.

Kijev visszafoglalja Mariupolt - szögezte le Zelenszkij, hozzátéve, hogy Ukrajna szerint visszatérnek az orosz invázió kezdete, február 24. előtti frontvonalakra, ami győzelmet jelent.

"Ez azt jelenti, hogy nem hódítottak meg bennünket, és a hazánkat védjük" - mondta. Megjegyezte mindazonáltal, hogy ez nagyon nehéz lesz, és diplomáciai lépések is következnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×