eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A tüzérségi támadásban súlyosan megrongálódott lakásának ablakát méri egy nő Kijevben 2022. március 21-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Mi történik most Ukrajnában?

Online oktatás Kijevben, 170 ezer kimenekítésre váró ember Mariupolban víz és élelmiszer nélkül. Tárgyalás közeleg.

A BBC rendszeresen - a hidak között pillért alkotva - mintegy összefoglalja, mit kell tudni a legfrissebb történésekről, nem volt ez másként hétfő reggel sem.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hétfői törökországi, Oroszországgal folytatott tárgyalásokról elmondta, mely feltételekről tárgyal, és melyekről nem; Ukrajna semleges státuszáról például igen, de a szuverenitás és a határok sérthetetlensége nem képezheti vita tárgyát.

Mariupolban eközben még mindig hat számjegyű lakos várja sorsa jobbra fordulását, Franciaország, Görögország és Törökország segítene 170 ezer ember kimenekítésében. A városban folyamatos fegyverropogás van, nincs víz és már élelmiszer sem nagyon. Kijevben csak valamivel jobb a helyzet, az oktatás online zajlik a fővárosban.

Csernobil környékén (Ukrajna északi része) a korábbi tüzek nem alszanak el, a terület orosz kézen van.

Joe Biden amerikai elnök közben kihátrált egy korábbi megjegyzéséből, mely szerint Vlagyimir Putyin nem maradhat hatalmon, nemmel válaszolt arra a kérdésre is, hogy "rendszerváltozást" követel-e Oroszországban.

Az ENSZ úgy becsüli, eddig legalább 1100 civil halálos áldozata van az ukrajnai háborúnak, és 10 millióan hagyták el az országot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×