eur:
369.08
usd:
344.32
bux:
48565.43
2023. június 7. szerda Róbert
Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Vlagyiszláv Dejnegóval, az önhatalmúlag kikiáltott Luhanszki Népköztársaság külügyeinek és Szerhij Pereszadával, a Donyecki Népköztársaság külügyeinek irányítójával tanácskozik Moszkvában 2022. február 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

Bejelentést tett az orosz külügyminiszter egy esetleges Putyin–Zelenszkij találkozóról

Szergej Lavrov a kulcsfontosságú kérdésekkel kapcsolatos álláspontok közeledéséhez kötötte a személyes megbeszélést.

Vlagyimir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök akkor találkozhat, ha közeledik a két fél álláspontja a kulcsfontosságú kérdéseket illetően - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a szerb sajtónak hétfőn Moszkvában.

Mint mondta, az elhamarkodott találkozó kontraproduktív lenne.

Az orosz diplomácia vezetője emlékeztetett arra, hogy az orosz-ukrán tárgyalások kedden Isztambulban folytatódnak. Nemcsak látszatmegegyezés kell, mint amilyet Minszkben kötöttek, hanem eredmények kellenek - hangsúlyozta.

Hozzátette: Moszkva legfontosabb célja az, hogy

abbamaradjon az öldöklés Donbaszban, amiről a nyugati nyilvánosság hallgat,

és nem emelt szót akkor, amikor több ezer civil halt meg a bombázások következtében.

Ukrajna "demilitarizációja és nácitlanítása" a legfontosabb eleme a vágyott megegyezésnek - mondta az orosz külügyminiszter. Szergej Lavrov szerint az ukrán hadseregben szolgáló önkéntesek között sokan nyíltan náci elképzeléseket vallanak, ez pedig az európai értékrend szerint elfogadhatatlan.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×