eur:
389.28
usd:
363.02
bux:
67903.7
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az orosz-ukrán háború elől menekülő emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. március 3-án reggel.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Több menekültet is megloptak a fővárosban – rendőrségi összesítés

Legutóbb egy szálloda takarítónője tette rá a kezét menekültek ékszereire – több mint egymillió forint értékben.

Kedden tette közzé a rendőrség, hogy elfogták azt a nőt, aki egy budapesti szállodában tartózkodó menekülttől több mint egymillió forint értékű ékszert lopott el. Mint kiderült, a ferencvárosi szállodában egy takarító markolt bele a menekülő sértett bőröndjéből kikandikáló ékszeres dobozba. A rendőrségi közlemény ezt nem részletezte, de feltehetően egy Ukrajnából menekülő nő volt a sértett – írja az rtl.hu.

Nem ez volt az első bűncselekmény, amit a háború miatt Magyarországon át menekülni kényszerülő ukrajnaiak ellen követtek el, így az RTL Híradó megérdeklődte a rendőrségtől, hogy hány hasonlóról tudnak. A Budapest Rendőr-főkapitányság válaszából kiderült, hogy

a fővárosban keddig kilenc menekültek sérelmére elkövetett jogsértést regisztráltak.

  • Négy esetben lopást követtek el: kétszer telefont, egyszer zsebből pénztárcát, egyszer pedig egy őrizetlenül hagyott bőröndöt loptak el.
  • Két esetben jogtalan elsajátítás miatt járt el a rendőrség: egyszer egy őrizetlenül hagyott táskát és egy kutyát vittek el, később a kutya megkerült, egyszer pedig szintén egy őrizetlenül hagyott táskából vittek el egy iPadet.
  • Két esetben egyedi azonosító jel meghamisítása (autóról vették le a rendszámot) miatt nyomoztak.
  • Egyszer pedig információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás (a sértett birtokában lévő bankkártya adatait használták fel jogosulatlanul) miatt indult eljárás

– részletezte a BRFK.

Közölték: a segélyszervezetek munkatársai többször jeleztek olyat, hogy arra nem jogosultak elveszik az Ukrajnából érkező menekülteknek szánt adományokat. A rendőrök minden ilyen esetben intézkedtek, de csak egy esetben indult eljárás, amiről a BRFK közleményben számolt be.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
ATACMS-rakétákat lőttek ki Luhanszkra, támadás érte Odesszát - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS-rakétákat lőttek ki Luhanszkra, támadás érte Odesszát - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×