eur:
392.73
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Close-up Of Male Judge In Front Of Mallet Holding Documents
Nyitókép: AndreyPopov/Getty Images

Menekülttől lopott: közérdekű munka, vagy fogház várhat a takarítónőre

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 36 éves nőt, aki egy ferencvárosi hotelben takarítóként dolgozott és arany ékszereket tulajdonított el az egyik vendég táskájából.

A vád szerint a 36 éves szlovák állampolgárságú nő 2022. március 13-án takarítóként dolgozott egy IX. kerületi szállodában. Amikor bement a sértett szobájába takarítani, észrevett a nő bőröndjében egy dobozt, amibe belenézett és látta, hogy abban ékszerek vannak. A vádlott ezután kivett a dobozból több arany ékszert, így fülbevalókat, medált, gyűrűket, valamint nyakláncot, és azokat eltulajdonította. A lopással okozott kár csaknem 600 ezer forint volt, amely megtérült, ugyanis az elkövetőt a rendőrök még aznap azonosították, tőle az ékszereket lefoglalták, majd a sértettnek visszaadták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a nőt gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség bíróság elé állító csoportja képviselte – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a 36 éves nőt váddal egyezően, lopás bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 312 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A bíróság rendelkezett arról is, hogy amennyiben a vádlott a kiszabott közérdekű munka büntetést nem végzi el, úgy a büntetést fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség súlyosításért, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×